ŞEHİDİMİZ HACI BEBEK’İ EBEDİYETE UĞURLADIK

YAYIN TARİHİ: 12.10.2019

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen hemşehrimiz İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek’i (44) ebediyete uğurladık.

Tunceli'de görev yaparken katıldığı Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Hacı Bebek'in cenazesi ilk olarak Göksun Devlet Hastanesi morgundan alarak Yeni Mahalle'deki baba ocağına götürüldü. Dua edilip helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Ulu Camii'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene şehidin babası Mustafa, annesi Rabia, eşi Gülseren, oğlu Samet, kızı Ezgi Yağmur, kardeşleri, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Göksun Kaymakamı Ejder Demir, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende metanetini koruyan şehidin eşi Gülseren Bebek, oğlu Samet ve kızı Ezgi Yağmur ile birlikte tabuta sarılıp, dua etti. Anne Gülseren Bebek, oğluna “Bu bir bayrak yarışı, artık bu bayrağı sen alacaksın.” dedi.

Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Gülseren Bebek, “Düğünde ağlanmaz, bu bizim şerefimiz. Bizim için bu en büyük madalya. Bu bizim düğünümüz, al bayrağı da sana damatlık yaptık.” ifadelerini kullandı.

Babasının beresini başına takan Ezgi Yağmur Bebek de “Sen hepimizin kahramanısın. Şehitlik herkese nasip olmaz. Ağlamayacağım çünkü Allah bana sabır veriyor. Seninle gurur duyuyorum babam.” dedi.

Şehidin annesi Rabia Bebek de oğlunun tabutunun başında dua ederek, “Kuzum, kurbanım toprağına Ben seninle gurur duyuyorum kuzum vatana saldım, vatan için can verdin. Seni Cenab-ı Allah şefaatinden mahrum eylemesin yavrum. Melekler yoldaşın olsun kuzum” dedi.

İl Müftüsü Yardımcısı Süleyman Yavuz tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Kerpetenlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.