MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN AYDIN’A ZİYARET

YAYIN TARİHİ: 19.10.2019

.Göksun Mahalle Muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Mahalle muhtarlarını karşılayarak tek tek ilgilenen Başkan Aydın, tüm muhtarların gününü kutladı.

Muhtarlık müessesesinin tarihi geçmişinin 32. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından 1864 yılında kabul edilen Teşkil-ı Vilayet Nizamnamesi’ne dayandığını anımsatan Başkan Aydın, “Muhtarlık günümüzde de geçerliliğini koruyan demokrasimizin en önemli unsurlarından biridir” dedi.

Muhtarlıkların, halkın kendi kendini yönetmesi tarifine anlam bulduran ve bunun ilk basamağı olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Yerel yönetimler gün geçtikçe önemini daha da artırıyor. Çünkü insanlara hizmet etmenin, yatırım yapmanın ve onların her türlü dertlerine derman olma noktasında, hizmetine ulaşma noktasında en önemli unsurlardan birisi yerel yönetimleridir. Bunun ilk basamağı olan muhtarlıklarımızın bundan dolayı çok önemli ve zor bir görevi ifa ettiğini biliyoruz. Bizlerde bu anlamda yerel yönetimin ikinci kademesi olarak belediye başkanlığı ve meclisi olarak sizlere hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz, bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Tabi biz yerelde beraber yönetim ve hizmet yapıyoruz, yatırımları birlikte yapıyoruz, birlikte planlıyoruz. Sizler bizden talep ediyorsunuz biz taleplerinizi değerlendiriyoruz ve taleplerinizi önem ve öncelik sıralamasını yapmak suretiyle elimizdeki devletin imkanlarını en iyi şartlarda kullanmak kaydıyla, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma çerçevesinde değerlendirerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreç de daha güzel hizmetleri hep beraber yapmayı planlıyoruz, hedefliyoruz.”

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile dünya da gündem belirleyen güçlü bir ülke haline geldiğine işaret eden Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde ülke olarak eskisi gibi değil, bir dünya ülkesi haline geldik Allah’a hamd olsun. Artık öyle başkalarının yönetimi kapsamında değil, yöneten ülkeler, karar veren ülkeler, dünya gündemini belirleme noktasında güç gösteren ülkeler arasına girdik. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm Türkiye’deki yöneticilerimiz sayesindedir. Hem birliğimizi beraberliğimizi, hem ülke bütünlüğümüzü, hem dünya konjonktüründeki yerimizi en iyi şartlarda koruma noktasında çok ciddi bir yerde olduğumuzu bilmemiz lazım. Her zaman bu bilinçle hareket ettiğiniz ve her zaman devletimizin yanında hareket ettiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Rabbim bize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Ülkemizde birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozucu unsurlara fırsat vermesin. Bizlerde gönül rahatlığı içerisinde, huzur içerisinde hep birlikte hizmet edelim inşallah.”

Ziyaretin ardından, mahalle muhtarları Başkan Aydın ile birlikte Barış Pınarı Harekatına desteklerini gösteren pankart açarak, Kahraman Mehmetçiklerimize selam gönderdiler.

Başkan Aydın, günün anısına Alparslan Türkeş Mesire Alanında muhtarlara yemek ikramında bulundu. Yemek programına İlçe Kaymakamı Ejder Demir ile protokol üyeleri de katıldı.