KTF KAPILARINI AÇTI
2022-11-17
Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Kahramanmaraş 8. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı (KTF) törenle kapılarını açtı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Göksun Belediyesinin de yer aldığı ve onlarca firmanın katılımıyla başlayan KTF, 20 Kasım Pazar gününe kadar Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde açık olacak.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tarım sektörünün her geçen gün daha da önemli hale geldiğini belirtti.

Çiftçilere yönelik bitkisel ve hayvancılık başta olmak üzere değişik alanlarda yıllık 300 milyon lira civarında destek sağladıklarını belirten Pakdil, Bakanlık olarak sözleşmeli üretime geçmeyi planladıklarını anlattı.

Pakdil, şunları kaydetti:

"TBMM'den geçtiği takdirde burada da sanayicimiz, gıda sektörü ve çiftçilerimiz karşılıklı olarak bir araya gelsin ve her iki tarafın da zarar görmemesi noktasında, her iki tarafın da menfaatlerini koruyacak şekilde bir sözleşmeli tarıma geçelim diye projelerimiz var. Üretimin teminat altına alınması, ülkemizin gıda arzında herhangi bir sıkıntı yaşamaması noktasında projelerimiz hayata geçecek ve bu hedefe ulaşacağız. Öncelik verdiğimiz başka bir husus, tarımsal faaliyette stratejik ürün diye bahsettiğimiz ürünlerin öncelikli olarak üretilmesi. Bu nedir? Yağlı tohumlar, hububat, şeker pancarı, pamuk, et, süt ve yumurta. Kısaca ifade edecek olursak, bunlar bizim için öncelikli olarak üretilmesi gereken ürünlerdir."

Konuşmaların ardından protokol fuar alanına konumlandırılan stantlardaki firmaları gezdi.

17-20 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuarın ziyaretçi saatleri ise 10.30-19.30 olarak açıklandı.