AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMLERİ PROJESİ -1

AİLE İÇİ EĞİTİM PROGRAMIMIZ BÖLGEDE SES GETİRDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kahramanmaraş Onikişubat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile 2015 yılı Şubat, Mart ve Nisan aylarında her hafta düzenlediğimiz “Aile İçi Eğitim Programları” ile 2 bin 835 öğrenci ile 200 aileye “Aile İçi İletişim ve Problem Çözme”, “Ergenlik Dönemi Eğitimi” ve “Bilinçli Medya Kullanımı Eğitimi” verdik.

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, METEM Konferans Salonu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ailenin toplumun temel taşı olduğuna işaret ederek, “Nasıl ki temel olmadan bina olmuyorsa aile olmadan da sağlıklı bir toplum olmaz” dedi.

Tarih boyunca sağlıklı ve sağlam bir aile yapısına sahip Türk Milletinin hiçbir zaman ezilmediğini ve kendini başka milletlere de ezdirmediğine dikkat çeken Başkan Aydın: “Tarihin derinliklerinden gelen sağlam aile yapımızı devam ettirebilmemiz için, aile iletişimimizi ve bağlarımızı güçlendirip daha kuvvetli ve daha mukavemetli bir toplum haline gelmemiz gerekmektedir. Hepinizin bildiği gibi aileleri birbirine bağlayan en önemli husus iletişimdir. İletişimde sıkıntı olduğu zaman, ailede kopukluklar ve buna bağlı olarak da toplumun fizyolojik yapısında bozukluklar oluyor. Toplumsal bozulmalar da ülkesel anlamda bizim arzu etmediğimiz problemlerle karşı karşıya kalmamıza neden oluyor. Bunun önüne geçmenin aile içi eğitim programları ile ailelerimizin daha bilinçli hale getirilmesi ile mümkün olabileceğine inanıyoruz.”

İnsan Hayatında Ergenlik Döneminin Çok Önemli Bir Yeri Vardı

Başkan Aydın, Ergenlik Dönemi Eğitim programda yaptığı konuşmada, her bireyin hayatında önemli bir yeri olan ergenlik döneminin iyi veya kötü geçmesinin ergenlik sonrasında çok büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

Bu nedenle gençlerin ergenlik döneminin iyi geçmesi noktasında başta ailesi olmak üzere tüm topluma büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Aydın gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu ilçenin yerel yöneticisi olarak geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerimizin bizim için çok değeri olduğunu ifade etmek istiyorum. İşte bizim belediye olarak yapmak istediğimiz de bir taraftan ilçemizi imar etmek için fiziki projelerimizi sürdürürken bir taraftan da eğitim programları düzenlemek sureti ile sizlerin yaşamında olmazsa olmaz olan evrelerin daha güzel geçmesi ve sizler için daha güzel bir hayat ortamı sağlamayı hedefliyoruz.”

İnternetin Bağımlısı Değil, Kullanıcısı Olun

Başkan Aydın, Bilinçli Medya Kullanımı eğitim programında yaptığı konuşmada ise, “Sosyal medyayı hem kendi geleceğimiz, hem ülke geleceğimiz, hem toplumsal barışımızın sürekliliğini sağlayacak hem de aile yapımızı, kardeşlik bağlarımızın ve arkadaşlık bağlarımızın güçlü olması yönünde kullanmalıyız” dedi.

Sosyal medyanın günümüzde çok önemli bir rol oynadığına işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Sevgili gençler, İnternet ve sosyal medya bilinçli kullanıldığı zaman hem bireysel anlamda hem de toplumsal anlamda hayatımıza katkı sağlayan ve yaşam tarzımızı olumlu yönde etkileyen bir araçtır. Ancak bunun tam tersi yani yanlış kullanıldığı zaman ise hem bireysel anlamda hem de toplumsal anlamda facialara yol açan, cinayetlere sebep olacak derecede zarar veren bir araç haline gelmektedir.

Sizlerden ricam, lütfen interneti ve sosyal medyayı bireysel, toplumsal ve ülkemizin menfaatlerine uygun şekilde ve ölçüde kullanın. Onun bağımlısı değil kullanıcısı olun” şeklinde konuştu.