ÇANAKKALE'NİN MARAŞLI ŞEHİTLERİ KONFERANSI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Göksun Belediyesi işbirliği ile düzenlediği ve Tarihçi Yazar Mehmet Işık’ın konuşmacı olduğu, “Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkale'yi destanlaştıran en önemli hususun, kardeşlik ve ümmet bilinci ile sırt sırta veren, vatanını, milletini ve ümmetini seven genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile inanarak şehadete koşa koşa giden yüzbinlerin ortak gayesi olduğunu söyledi.

-8.5 milyon Osmanlıyı yok edemediler, 80 milyonluk Türkiye’yi mi yok edecekler?

Daha sonra kürsüye gelen Tarihçi Yazar Mehmet Işık, “Haçlılar, 1915 yılında nüfusu sadece 8.5 milyon olan Osmanlıyı yok edemediler, şimdi başında reis olan 80 milyonluk Türkiye’yi mi yok edecekler” dedi.

Osmanlıyı ve Türkü yok etme planlarının 1815 yılında kurulduğuna işaret eden Işık, şöyle konuştu:

“1815-1915-2015. Tarihlere iyi bakın. Tezgâh 1815 te kurulmuş. 1915 yılında tam yüzyıl önce karşımızda İngilizler, Fransızlar, Ruslar… O kadar kibirli milletti ki bunlar, diyorlardı ki; İstanbul’a gireceğiz, boğazda beş çayı içeceğiz. Türklerin parasını kullanmamıza gerek yok diyerek kendi paralarını dahi bastırdılar. Onların planları vardı da Allah’ın plan yok mu Göksunlular? Çanakkale’yi anlatmak değil, yaşamak ve unutmamak gerek. Gençler sizlerden büyük adamlar istiyoruz. Bizlere Fatih Sultan Mehmet gibi, Sultan Süleyman Han gibi bir fermanı yetecek Liderler lazım. Bunu 2015 ve 2016’da gördük, Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Meydanlar da yeniden bir olduk.”

Işık, yediden yetmişe her kesim tarafından büyük bir ilgi gören programın sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.

İlçe Müftüsü Mustafa Türken’in tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduğu Konferans’ta, ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Damlanur Gün, kendi kaleme aldığı Destanlaşan Şehir Çanakkale adlı şiiri ve Fen Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Okumuş’un okuduğu Mehmet Akif Ersoy’un Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak isimli şiiri programa renk kattı.

Konferans’ın sonunda Başkan Aydın, Tarihçi Yazar Mehmet Işık, İlçe Müftüsü Mustafa Türken ve şiir okuyan öğrencilere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.