GÖKSUN HAYVAN BORSASI PROJESİ (Türkiye'nin 14. Resmi Hayvan Borsası)

Hayvancılık sadece Göksun için değil çevremizdeki birçok il ve ilçenin ekonomisi için de lokomotif konumdadır. Diğer yandan Göksun tüm bu il ve ilçelerin hayvan alım satımlarına ev sahipliği yapan önemli bir merkezdir.

Biz bu bilinçten hareketle önceki dönem belediye başkanımız tarafından yapımına başlanan ancak tamamlanamayan hayvan pazarını, ‘Hayvan Borsası’ yapmak üzere 2014 yılında çalışmalara başladık.

İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılan istişareler sonunda eksiklikleri tamamlayarak Göksun Hayvan Pazarını, Göksun Hayvan Borsasına dönüştürdük. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kayıtlarına göre Türkiye’nin 14. Hayvan Borsası olarak ruhsatımızı da aldık.

26 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Göksun Hayvan Borsası, 7 bin metrekaresi kapalı alan, 10 bin metrekare otopark ve 9 bin metrekare sosyal alandan oluşuyor.

432 büyükbaş, 1550 küçükbaş hayvan kapasiteli olan borsada 60 adet kapalı padok, 52 adet ise açık padok bulunuyor.

Haftanın beş günü hizmet verebilen ve Zabıta tarafından güvenlik önlemleri alınan Hayvan Borsamız, başta Veteriner Hekimimiz olmak üzere hayvan ve araç dezenfekte alanları, hayvan tartısı, hijyenik lokanta ve çay ocakları ile başta ilçe halkımız olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Hayvan Borsamız, Kurban Bayramlarında da büyük ve küçükbaş hayvan kesim yerleri ile halkımızın çevreyi kirletmeden kurbanlarını kesmeleri için hizmet vermektedir.