GÖKSUN TOPLUM MERKEZİ PROJESİ

GÖKSUN TOPLUM MERKEZİ PROJESİ

GÖKSUN TOPLUM MERKEZİ PROJEMİZ EĞİTİM, SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ın seçim dönemindeki Sosyal-Eğitim projelerinden biri olan “Göksun Toplum Merkezi” projemiz, 16 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirlen açılış töreni ile hayata geçti.

Kahramanmaraş Valiliği Koordinesinde yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında 2016 yılının Şubat ayında hayata geçirdiğimiz “Göksun Toplum Merkezi” projemiz, Eğitim, Sosyal ve Kültürel alanlarda sürdürülen başarılı faaliyetlerlere imza attı.

İlçemizde özellikle dezavantajlı guruplar ile hanımlar ve öğrencilerin eğitim, sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere hayata geçirdiğimiz Göksun Toplum Merkezi projemiz her kesimden büyük ilgi gördü. Bünyesinde, ‘Kadın Kültür Merkezi’, ‘Çocuk Evi’, ‘Gençlik Merkezi’, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ve ‘Kütüphane’ bulunan Göksun Toplum Merkezine gelen hanımefendiler, sosyal ve kültürel projelere katılarak kendilerini geliştirdiğine, okul döneminde gönüllü öğretmenlerimiz eşliğinde ders çalışma imkanına kavuşan öğrencilerimizin ise okul başarılarının arttığına şahit olduk.

Adeta bir kreş gibi hizmet veren ve her yaş gurubundaki çocukların büyük bir heyecanla geldkikleri Çocuk Evi, çocukların gelişimine ve sosyal hayata daha hızlı ve özgüvenli katılmalarını sağlarken, annelerin de eğitim, sosyal ve kültürel projelere katılmalarına imkan sağladı.

Proje sürecinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbiliği ile hayata geçirdiğimiz, bilgisayar, voleybol, masa tenisi, bağlama, satranç ve ebru olmak üzere 6 branştaki kurslarımızdan toplam 300 öğrenci ve vatandaşımız faydalandı.

40 Öğrenciyi Çanakkale Gezisine Gönderdik

Göksun Toplum Merkezi projemiz kapsamında ilçe merkezindeki 6 ortaöğretim okulundan toplam 40 öğrenciyi, Çanakkale Gezisine gönderdik.

4 Kasım 2016 tarihinde iki günlük gezi projesi kapsamında Kurtuluş Savaşımız’ın en önemli cephesi olan Çanakkale’ye gönderdiğimiz öğrencilerin, 1914 yılında başlayan Birinci Dünya Savaşında nasıl İstiklal Mücadelesi verdiğimizi, vatanımızı kurtarmak için yediden yetmişe şehit olan kahraman kadın ve erkeklerimizin hangi şartlarda savaştığını görmelerini istedik.

Öğretmenleri ile diğer ilgililer ve yetkili rehber eşliğinde Çanakkale’yi gezen öğrenciler; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı ve Deniz Savaşları, Şahindere Şehitliği ve Gerçek Mezarlıklar, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt Orijinal Siper ve Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Yeni Düzenlenen Bigalı Köyü ve Müzeler, Soğanlıdere Şehitliği, Alçıtepe Köyü Bakı Terası, Kaymakam Yarbay Hasan Bey Şehitliği, Seddülbahir Köyü, Kabatepe Tanıtma Merkezi, Mehmet Çavuş Anıtı ve Atatürk Anıtını gezerek Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı,Türk Tarihi ve bu topraklar için yediden yetmişe can veren kahraman şehitlerimiz hakkında geniş bilgiler edinme imkanı buldular.

Öğrenciler dönüş yolunda ise Konya’ya uğrayarak Mevlana Türbesi, Şems Tebrizi Türbesi ve Mevlana Çarşısı’nı gezerek, Mevlana Hazretlerinin manevi iklimi ile tanışma fırsatı buldular.